Nyheter

Nyhet

Coronasäkra höstens däckbyte

Skifta i tid! Det är det huvudsakliga rådet från Däckpartner till de kunder som känner sig oroliga över att behöva genomföra höstens däckbyte mitt under pågående coronapandemi.

Däckpartner är en av Sveriges ledande aktörer i däckbranschen och finns representerade på över 150 verkstäder runt om i landet. Nu går däckverkstadskedjan in i en av årets mest hektiska perioder. Mellan den 1 oktober och 30 november kommer tusentals kunder söka sig till kedjans verkstäder för att skifta från sommardäck till vinterdäck.

Även i vanliga fall är det viktigt att som kund vara ute i god tid och planera sitt besök, men i år tillkommer dessutom situationen med coronaviruset vilket komplicerar läget ytterligare.

– Många av våra kunder är oroliga för att behöva åka till en verkstad och träffa såväl personal som andra kunder. Det gäller inte bara äldre utan det finns även andra riskgrupper, säger Robert Klefborg på Däckpartner i Linköping som vill lugna sina kunder genom att vara tydlig med att Däckpartner jobbar mycket med att coronasäkra sina kundbesök.

Redan i våras vidtog Däckpartner åtgärder för att minska smittspridningen genom att bland annat rengöra kortläsaren regelbundet, tätare städning där man exempelvis spritar kontaktytor såsom dörrhandtag, kaffeautomater och kassadisk extra noga. Utöver detta begränsar de antalet kunder i kundmottagningen där även stolar och bord sprids ut över större ytor, samt låter kunder sitta kvar i bilen vid besöket.

Till höstens anstormning vill man framförallt uppmana sina kunder att skifta sina däck tidigt för att slippa stressa fram besök i sista minuten.

– Det finns tider på dagen som brukar vara lugnare än andra, då man inte behöver trängas. Är man osäker hur man ska göra för att känna sig trygg med sitt däckbyte kan man alltid ringa och kolla med oss, säger Robert Klefborg.

Tänk på detta inför höstens däckbyte:

 • Det finns ingen anledning att vänta med däckbyte.
 • Det är speciella tider just nu, och då får man anpassa sitt beteende.
 • Det finns sätt att undvika trängsel och minimera riskerna.
 • Boka tid redan nu istället för att fokusera på vädret.
 • Och framförallt: se till att vara klar med däckskiftet tidigt.
 • Läs mer
  Nyhet

  Förlängd period för dubbdäck

  Viktig information till alla som kör med dubbdäck! 🚗
  Transportstyrelsen har i år förlängt perioden för användningen av dessa med ytterligare två veckor – alltså är det lagligt att köra på dubbade vinterdäck fram till sista april i år, mot 15 april som är normalt. Men skifta i god tid, så vi undviker rusning i slutet av månaden. Läs mer här:
  https://bit.ly/2UfzeHm

  Läs mer
  Nyhet

  Viktig information gällande Coronaviruset

  Våra kunders och medarbetares hälsa är viktig för oss. I en tid där vi alla behöver ta vårt ansvar har vi vidtagit åtgärder för att minimera risk för smittspridning av coronaviruset (Covid-19). Vi vill ge dig en så trygg och säker vistelse hos oss som möjligt och vi följer löpande utvecklingen noggrant. Våra arbetssätt uppdateras utefter myndigheters rekommendationer.

  För att minska smittspridning av Coronaviruset (Covid-19) rekommenderar vi verkstäderna:

  • Om du tillhör en riskgrupp eller av annan anledning vill sitta kvar i bilen vid hjulskifte, meddela oss vid ditt besök.
  • Kortläsaren rengörs regelbundet.
  • Vi försöker begränsa antalet kunder i kundmottagningen.
  • Vi rengör dörrhandtag, kassadisk, möbler i kundmottagningen löpande.
  • Vi ber alla våra kunder att boka sin tid online, via mail eller telefon.
  • Alla kunder med någon form av förkylningssymptom uppmanas att boka om sin tid till ett senare tillfälle och självklart sker avbokning utan kostnad.

  Viktig information till alla som kör med dubbdäck!

  Transportstyrelsen har i år förlängt perioden för användningen av dessa med ytterligare två veckor – alltså är det lagligt att köra på dubbade vinterdäck fram till sista april i år, mot 15 april som är normalt. Men skifta i god tid, så vi undviker rusning i slutet av månaden.

  Läs mer
  Nyhet

  Däckpartner väljer bort Black Friday

  Black Week och Black Friday, då många är på jakt efter bra erbjudanden, ses som startskottet för julhandeln. Black Friday-trenden har även blivit populär inom däckbranschen där en ökad aktivitet att erbjuda vinterdäck till rabatterade priser har ökat de senaste åren. På däckverkstadskedjan Däckpartner väljer man däremot bort att delta i trenden då företaget ser en risk i att det över tid kan skapa ett köpbeteende som är negativ för trafiksäkerheten. Istället för rea gör Däckpartner något helt annat genom att uppmärksamma organisationen Bris viktiga arbete.

  Ända sedan Black Friday fick fäste i Sverige 2013 har fenomenet växt i styrka, och innefattar idag även Black Weekend, Black Week och Black Weeks. Att företag erbjuder kraftigt rabatterade priser kan vid en första anblick ses som positivt för alla konsumenter, men i däckbranschen kan en årlig rea vid den här tidpunkten skapa ett beteende som blir negativt för trafiksäkerheten. Däckpartner, en av Sveriges största däckverkstadskedjor, har därför valt att inte rea ut sina däck under Black Week och Black Friday.

  – Självklart hade det kunnat vara gynnsamt och enkelt för oss att haka på Black Friday-trenden som allt fler kollegor i däckbranschen gör, men efter att ha sett tecken på att det här på sikt kan skapa ett direkt farligt köpbeteende tog vi ett beslut 2018 att inte ha Black Friday-erbjudanden, berättar Däckpartners marknadschef Jon Persson.

  Däckpartner har de senaste åren sett att många bilägare väntar för länge med att köpa eller byta till vinterdäck, allt närmre 1 december då vinterdäckslagen träder in. Black Week och Black Friday infaller i slutet av november varje år, en period då det också många gånger råder vinterväglag i stora delar av landet. Att köra med utslitna däck eller sommardäck på underlag som is och snö kan ge allvarliga konsekvenser.

  – Säkerhet och trygghet är viktiga frågor för oss på Däckpartner och det var naturligt att ta beslutet eftersom vi ser vilka följder det kan få. Inte många köper en ny TV några veckor innan Black Friday utan man väntar. Vi vill inte vara en del av att skapa ett liknande beteende när det kommer till vinterdäck som är så förknippat med människors säkerhet.

  Istället för att fylla sina sociala kanaler med kampanjer och reapriser valde Däckpartner 2018 att uppmärksamma barnrättsorganisationen Bris, Barnens rätt i samhället, och deras arbete för att hjälpa barn som mår dåligt och far illa.
  – Vi skänkte en krona till Bris för varje like eller delning som vi fick på vårt Facebookinlägg om Bris och uppmanade folk att själva donera. När vi sedan summerade hade samlat in över 10 000 kronor till Bris viktiga arbete. Ett bidrag som också stöttar deras möjligheter att vara tillgängliga för barn och unga under julen. I år gör vi en liknande aktivering till förmån för Bris med målet att slå förra årets siffror, förklarar Jon Persson.

  – Varje insamlad krona gör skillnad för Bris och vi är mycket glada att Däckpartner valt att stötta oss. Deras stöd bidrar till våra möjligheter att fortsätta ha öppet i stödverksamheten och utveckla vårt arbete för utsatta barn, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

  Om Bris: Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om Barnets rättigheter utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring.

  Om Black Friday: Dagen Black Friday tog form i USA som startskottet för julhandeln, som börjar dagen efter Thanksgiving den fjärde torsdagen i november. Dagen har varit början för landets julhandel sedan 1952, men begreppet ”Black Friday” uppkom i början av 2000-talet. Det svarta syftar till att försäljningssiffror går från röda till svarta, alltså från skuld till vinst. Vissa hävdar att namnet härstammar från Philadelphia där det uppkom för att förklara det enorma trafikkaos som skapades efter Thanksgiving. Black Friday fick sitt genombrott i Sverige år 2013.

  Läs mer